Селен

Селен є частиною важливих ферментів, котрі пришвидшують процеси у нашому тілі. Кількість цього елементу в їстівних рослинах залежить від його кількості в грунті, на якому вони були вирощені.

Рекомендоване споживання

Норми споживання селену різні: для жінок вона складає 60 мікрограмів, а для чоловіків -  75 мкг, і ця різниця заснована на середній вазі людей різної статі. Важливо також не вживати забагато селену, адже передозування має неприємні наслідки. 

Джерела селену

Найбагатшими на селен є бразильські горіхи. Хоча його вміст в горіхах різниться, він зазвичай високий, тож лише два горішки на день забезпечують добову норму селену.

 

© Plant-Based Challenge 2023

contact@uaplantbased.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!