Вареники з картоплею та грибами
Інгредієнти:
- 2 великі картоплини
- 1 цибуля
- Рослинна олія
- 4-5 печериць
- Спеції (сіль, перець, коріандр, суміш трав)
- 2 склянки борошна
Приготування:
1. Відварити 2 великі картоплини. Відвар залишити для тіста.
2. Цибулину нарізати кубиками та засмажити на рослинній олії.
3. Додати до цибулі нарізані печериці та обсмажити до готовності. Посолити й поперчити, додати інші спеції та сушені трави.
4. Зробити пюре з відвареної картоплі та змішати з грибною засмажкою.
5. Просіяти борошно в глибоку миску, додати сіль і спеції до смаку. У центрі зробити невелике заглиблення, вилити в нього гарячий картопляний відвар. Вимісити, щоб тісто стало гладким і пластичним. Накрити рушником і залишити на 20-30 хвилин.
7. Розкатати з тіста кола потрібного розміру, додати начинку та сформувати вареники.
8. Варити в підсоленому окропі близько 5-7 хвилин.
Подавати зі свіжою зеленню та олією. За бажанням, із несолодким соєвим йогуртом замість сметани. Смачного!