Рататуй

Інгредієнти:

  • баклажани – 2-3 шт.;
  • помідори – 1 кг;
  • кабачок – 700 г (замість нього можна використати цукіні);
  • солодкий перець – 2-3 шт.;
  • цибуля (салатна або ріпчаста) – 2 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • зелень і спеції – базилік, петрушка, кріп, чебрець, сіль, перець за смаком;
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Болгарський перець треба запекти в рукаві. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. На запікання піде 30 хвилин.
  2. Баклажани треба підготувати. Щоб з них пішла гіркота, їх треба нарізати кружечками, натерти сіллю та залишити на півгодини. Потім баклажани треба протерти серветкою.
  3. Цибулю наріжте та обсмажте, поки вона не стане золотистою. З ⅓ помідорів зніміть шкірку та відправте на сковороду до цибулі. Туди ж покладіть запечені перчики. Суміш треба протушкувати 5 хвилин і вилити на дно посудини для запікання.
  4. Інші кабачки та помідори треба нарізати такими ж кружечками, як і баклажани. Далі в посуд для запікання по черзі викладаються наші нарізані овочі.
  5. Розітріть часник з сіллю, додайте оливкову олію, зелень і спеції. Суміш треба ретельно перемішати. Полийте нею розкладені овочі, накрийте майбутній рататуй фольгою та запікайте його приблизно 20 хвилин. Щоб він покрився рум’яною кірочкою, зніміть з овочів фольгу та запікайте ще хвилин 20.
  6. Замість томатної суміші можна використати пасту з горіхів кеш’ю з водою. До вищеперелічених овочів можна додати гарбуз, картоплю та моркву. Смачного!

 

© Plant-Based Challenge 2023

contact@uaplantbased.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!