Порції: 3
Кунде
Інгредієнти:
- Червона сочевиця - 1 скл.
- Картопля - 4 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста/порей - 1 шт.
- Каррі - 2 ч.л.
- Мускатний горіх - дрібка
- Сіль
- Рослинна олія - 1 ст.л.
- Вода чи овочевий бульйон - 1,2 л
Приготування:
1. Сочевицю промити. Картоплю та моркву очистити, нарізати невеликими кубиками. Цибулю подрібнити.
2. У невеликій каструлі розігріти половину столової ложки рослинної олії, вкинути туди цибулю та злегка обсмажити на найменшому вогні, постійно помішуючи (1-2 хвилини).
3. Додати картоплю, моркву, сочевицю, воду/бульйон і карі. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні до готовності овочів.
4. Зняти з вогню, додати дрібку мускатного горіха. Подрібнити все блендером до однорідної консистенції.
Посипати насінням чи зеленню для подачі. Смакувати!