Фрітата
Рослинна версія італійського омлету з різними додатками, котру зазвичай готують на плиті на маленькому вогні чи в духовці.
⠀
Інгредієнти:
- 20 г нутового борошна⠀
- 200 мл води⠀
- 3 ст.л. оливкової олії⠀
- щіпка солі, перець
Додатки: пів цибулі, жменя оливок, базилік, розмарин, орегано.
Приготування:
- Борошно змішати з водою, олією та спеціями — добре перемішати, щоб не було грудочок. Можна також скористатись блендером.
- Розігріти духовку до 180°C. Приготувати форму для випікання: якщо вона має антипригарне покриття, буде достатньо змастити олією, якщо ні - встелити пергаментом.
- Нарізати додатки та поєднати їх з нутовим тістом. Посипати травами.
- Випікати фрітату 30-40 хвилин.
Авторка рецепта: Hanna Veganna