Запечені баклажани з нутом і соусом а-ля песто
Інгредієнти:
- 2 баклажани середнього розміру
- 1 чашка нуту, вареного або консервованого
- ½ ч.л. коріандру
- ½ ч.л. кмину
- ½ ч.л. паприки
- оливкова олія
- сіль і перець
- 1/3 чашки арахісу
- 1 зубчик часнику
- 1 чашка листя петрушки
- сік ½ лимона
Приготування:
1. Розігріти духовку до 200°С.
2. Застелити деко алюмінієвою фольгою та змастити дуже тонким шаром оливкової олії.
3. Розрізати обидва баклажани уздовж навпіл. Змастити зріз тонким шаром оливкової олії. Посипати сіллю.
4. У невеликій мисці змішати нут, коріандр, кмин, паприку, столову ложку оливкової олії та дрібку солі.
5. Розподілити нут на другій формі для запікання в один шар (можна викласти все на одну форму).
6. Запікати поки найтовща частина баклажанів не стане дуже м'якою, а нут підрум'яниться (близько 35-40 хвилин).
7. Для приготування "песто, змішати часник, петрушку, ¼ чашки арахісу, дрібку солі, лимонний сік і 2-3 столові ложки оливкової олії в блендері. Зблендерувати поки маса не стане трошки рідшою за класичний соус песто.
8. Дістати баклажани та нут з духовки. Полити кожний баклажан "песто" і зверху викласти запечений нут. Смачного!