Сирник з пшона

Інгредієнти:

Для основи:

  • 1 скл. різних горіхів (мигдаль, волоський, кеш’ю, арахіс)
  • 1/2 скл. родзинок
  • 1 ст. л. кокосової олії
  • 1 ч.л. кориці


Для сирної маси:

  • 1 скл. сухого пшона
  • 1/2 скл. сиропу агави або меду
  • 1/2 скл. лимонного соку
  • 1/2 скл. фільтрованої, а краще кип’яченої води
  • цедра 1-ого лимона
  • 1 скл. кеш’ю
  • 1 ст.л. ванільного екстракту
  • 5 ст.л. нерафінованої кокосової олії


Приготування:

Основа:

  1. Родзинки замочити в кип’ятку на 5 хв, після злити воду та злити воду.
  2. Поєднати родзинки та горіхи — збити блендером, щоб мала стала клейкою, але не однорідною. Краще залишити шматочки горіхів.
  3. До маси додати олію та корицю, ретельно перемішати руками, викласти на дно форми та розрівняти (бортики непотрібні). Поставте в холодильник, щоб охолола.


*Форму, рекомендую встелити харчовою плівкою чи пергаментом, щоб не виникло проблем із діставанням сирника. Моя форма в діаметрі має 15 см.

Сирна маса:

  1. Кеш'ю замочити в кип’ятку на 1-2 год. Промити та зблендерувати до гладкої маси.
  2. Промити пшоно та відварити його в воді (пропорція 1:3), близько 20 хв, поки крупа не вбере всю воду і не розвалиться.
  3. Приготовлену кашу поєднати з кеш’ю мусом і всіма іншими компонентами — лимонний сік, цедра, вода, олія, сироп, екстракт і збивати блендером до однорідної структури.

* Для цього потрібен блендер потужністю більше 500W. Обов’язково робити перерви під час збивання, бо маса доволі густа і ваш блендер може не витримати.

Вилити масу на раніше охолоджене дно, оздобити горіхами чи фруктами, накрити алюмінієвою фольгою чи плівкою, щоб вона не висохла, і залишити охолоджуватися в холодильнику на ніч.

 

© Plant-Based Challenge 2023

contact@uaplantbased.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!