Сирник з пшона
Інгредієнти:
Для основи:
- 1 скл. різних горіхів (мигдаль, волоський, кеш’ю, арахіс)
- 1/2 скл. родзинок
- 1 ст. л. кокосової олії
- 1 ч.л. кориці
Для сирної маси:
- 1 скл. сухого пшона
- 1/2 скл. сиропу агави або меду
- 1/2 скл. лимонного соку
- 1/2 скл. фільтрованої, а краще кип’яченої води
- цедра 1-ого лимона
- 1 скл. кеш’ю
- 1 ст.л. ванільного екстракту
- 5 ст.л. нерафінованої кокосової олії
Приготування:
Основа:
- Родзинки замочити в кип’ятку на 5 хв, після злити воду та злити воду.
- Поєднати родзинки та горіхи — збити блендером, щоб мала стала клейкою, але не однорідною. Краще залишити шматочки горіхів.
- До маси додати олію та корицю, ретельно перемішати руками, викласти на дно форми та розрівняти (бортики непотрібні). Поставте в холодильник, щоб охолола.
*Форму, рекомендую встелити харчовою плівкою чи пергаментом, щоб не виникло проблем із діставанням сирника. Моя форма в діаметрі має 15 см.
Сирна маса:
- Кеш'ю замочити в кип’ятку на 1-2 год. Промити та зблендерувати до гладкої маси.
- Промити пшоно та відварити його в воді (пропорція 1:3), близько 20 хв, поки крупа не вбере всю воду і не розвалиться.
- Приготовлену кашу поєднати з кеш’ю мусом і всіма іншими компонентами — лимонний сік, цедра, вода, олія, сироп, екстракт і збивати блендером до однорідної структури.
* Для цього потрібен блендер потужністю більше 500W. Обов’язково робити перерви під час збивання, бо маса доволі густа і ваш блендер може не витримати.
Вилити масу на раніше охолоджене дно, оздобити горіхами чи фруктами, накрити алюмінієвою фольгою чи плівкою, щоб вона не висохла, і залишити охолоджуватися в холодильнику на ніч.