Суп із запечених овочів
Інгредієнти:
- Картопля -150 г
- Морква - 100 г
- Корінь селери - 50 г
- Цибуля (невелика) - 1 шт.
- Кабачок - 100-150 г
- Лавровий лист - 1 шт.
- Духмяний перець - 5 горошин
- Рослинна олія - 1 ст. л.
- Сіль - до смаку
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Моркву і цибулю чистимо, а картоплю добре миємо й залишаємо з шкіркою. Ріжемо великим кубиком, скроплюємо рослинним маслом і відправляємо в духовку на 15 хвилин.
- У невеликій каструлі кип'ятимо 600-800 мл води, додаємо запечені овочі, лавровий лист, перець горошком і сіль за смаком. Варимо на маленькому вогні 10 хвилин.
- Кабачок ріжемо кубиками розміром приблизно 1 сантиметр.
- За кілька хвилин до готовності додаємо порізаний кабачок - він повинен залишатися трохи твердим. За бажанням ви можете додати в суп з запечених овочів рубану зелень або заправити сметаною.
Рецепт: Євген Клопотенко