Пиріг з карамелізованими яблуками

Інгредієнти:

  • Маргарин 25 г
  • Яблука 3 шт.
  • Тростинний цукор 195 г
  • Борошно 180 г
  • Сода 1 ч.л.
  • Суміш спецій (ваніль, кориця) 1½ ч.л.
  • Оцет 1 ч.л.
  • Олія 80 мл.
  • Лимон 1 шт.
  • Волоські горіхи 85 г

Приготування:

  1. Підготуйте форму для випікання (діаметром 23 см). Розігрійте духовку до 180ºC, змастіть олією і вистеліть основу.
  2. Два яблука натріть на великій тертці. Решту дрібно наріжте.
  3. Розтопіть 85 г цукру та маргарин на сковороді, вилийте в підготовлену форму. Зверху викладіть нарізане яблуко в один шар.
  4. Змішайте в мисці борошно, 110 г цукру, соду та суміш спецій. В окремій мисці змішайте олію, 180 мл води, оцет, терте яблуко та цедру лимона.
  5. Змішайте сухі інгредієнти з мокрими. Подрібніть і додайте волоські горіхи, викладіть поверх яблук у формі.
  6. Випікайте 30 хвилин. Залиште пиріг охолонути протягом 5 хвилин, перш ніж вийняти.

Джерело: Jamie Oliver

 

© Plant-Based Challenge 2023

contact@uaplantbased.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!