Пиріг з карамелізованими яблуками
Інгредієнти:
- Маргарин 25 г
- Яблука 3 шт.
- Тростинний цукор 195 г
- Борошно 180 г
- Сода 1 ч.л.
- Суміш спецій (ваніль, кориця) 1½ ч.л.
- Оцет 1 ч.л.
- Олія 80 мл.
- Лимон 1 шт.
- Волоські горіхи 85 г
Приготування:
- Підготуйте форму для випікання (діаметром 23 см). Розігрійте духовку до 180ºC, змастіть олією і вистеліть основу.
- Два яблука натріть на великій тертці. Решту дрібно наріжте.
- Розтопіть 85 г цукру та маргарин на сковороді, вилийте в підготовлену форму. Зверху викладіть нарізане яблуко в один шар.
- Змішайте в мисці борошно, 110 г цукру, соду та суміш спецій. В окремій мисці змішайте олію, 180 мл води, оцет, терте яблуко та цедру лимона.
- Змішайте сухі інгредієнти з мокрими. Подрібніть і додайте волоські горіхи, викладіть поверх яблук у формі.
- Випікайте 30 хвилин. Залиште пиріг охолонути протягом 5 хвилин, перш ніж вийняти.
Джерело: Jamie Oliver