Порції: 8

Нутовий шніцель

Інгредієнти:

  • Рослинна олія - 1/2 ст.л.
  • Цибуля - 1/2 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Нут готовий - 1/4 скл.
  • Томатна паста - 1 ст.л.
  • Сіль, паприка, перець 
  • Соєвий соус - 1 ст.л.
  • Вода газована - 1/4 ст.
  • Або вода + сода + оцет - 1/4 ст. + дрібка
  • Глютен/ пшеничний білок - 3/4 ст.

Приготування:

1. Обсмажите нарізану цибулю та зубчик часнику до м'якості.
2. Збити в блендері нут, приготовані цибулю з часником, томатну пасту, сіль, тим'ян, копчену паприку, соєвий соус і газовану воду. Опісля додати глютен і ще раз збити все блендером.
3. Закип'ятити воду в великій каструлі для готування на пару.
4. Розрізати готовий сейтан на 4 чи 8 частин (за бажанням). Розкатати їх і готувати на пару 20 хвилин (по 10 хвилин з кожної сторони).
5. Обсмажити шніцель в розігрітій сковороді близько 4 хвилин з кожного боку до золотистого кольору і хрусткої скоринки.

Подавати як стейк чи котлету з улюбленим соусом, або ж у складі інших страв. Смачного! 
 

 

© Plant-Based Challenge 2023

contact@uaplantbased.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!