Порції: 8
Нутовий шніцель
Інгредієнти:
- Рослинна олія - 1/2 ст.л.
- Цибуля - 1/2 шт.
- Часник - 1 зубчик
- Нут готовий - 1/4 скл.
- Томатна паста - 1 ст.л.
- Сіль, паприка, перець
- Соєвий соус - 1 ст.л.
- Вода газована - 1/4 ст.
- Або вода + сода + оцет - 1/4 ст. + дрібка
- Глютен/ пшеничний білок - 3/4 ст.
Приготування:
1. Обсмажите нарізану цибулю та зубчик часнику до м'якості.
2. Збити в блендері нут, приготовані цибулю з часником, томатну пасту, сіль, тим'ян, копчену паприку, соєвий соус і газовану воду. Опісля додати глютен і ще раз збити все блендером.
3. Закип'ятити воду в великій каструлі для готування на пару.
4. Розрізати готовий сейтан на 4 чи 8 частин (за бажанням). Розкатати їх і готувати на пару 20 хвилин (по 10 хвилин з кожної сторони).
5. Обсмажити шніцель в розігрітій сковороді близько 4 хвилин з кожного боку до золотистого кольору і хрусткої скоринки.
Подавати як стейк чи котлету з улюбленим соусом, або ж у складі інших страв. Смачного!