Порції: 5

Хумус із в'яленими томатами

Інгредієнти:

  • Відварений нут - 400 г
  • Половинки в'ялених помідорів - 7-10 шт.
  • Олія від в'ялених помідорів - 2-3 ст.л.
  • Сік чверті лимона
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Кунжутна паста (тахіна) - 5 ст.л.
  • Петрушка, червоний і чорний перець, сіль - до смаку

Приготування:

1. Відварити нут до м'якої консистенції (не забувайте, що нут необхідно замочити в холодній воді принаймні на ніч!). За бажанням, нут можна взяти консервований.

2. Для приготування кунжутної пасти слід: обсмажити кунжут на сухій сковорідці, дати йому охолонути. Зблендерувати протягом двох хвилин (доки суміш не стане вологою), наприкінці додати столову ложку оливкової (чи іншої) олії. Також можете придбати готову тахіну.

3. Додати до кунжутної пасти в блендер всі інші інгредієнти та збити до однорідного стану на невеликій швидкості. 

4. Змішати отриману масу із подрібненими в'яленими томатами, чи просто посипати ними готовий хумус при подачі. 

Хумус – це закуска, його подають із лавашем, хлібцями або овочами. Це смачно, просто та корисно. Смачного!

 

© Plant-Based Challenge 2023

contact@uaplantbased.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!