Грибна юшка
Інгредієнти:
- Білі гриби (свіжі або заморожені) - 200 г
- Цибуля (середнього розміру) - 1 шт.
- Картопля (середнього розміру) - 3 шт.
- Селера (корінь) - 100 г
- Соняшникова олія - 1 ст. л.
- Кріп - 3-4 гілочки
- Сіль та перець - за смаком
Приготування:
-
Розігрійте духовку до 180 градусів. Селеру загорніть у фольгу, посоліть і відправте в духовку на півтори години.
-
Гриби промийте, наріжте на шматочки середнього розміру. Цибулю очистьте і дрібно поріжте. Обсмажте гриби й цибулю на сковорідці з олією, поки цибуля не стане прозорим.
-
У каструлю налийте 1 літр води й доведіть до кипіння. Додайте картоплю, порізану невеликим кубиком, цибулево-грибну піджарку і запечену селеру. Варіть юшку до готовності картоплі. В кінці приготування додайте дрібно порізаний кріп.
Рецепт: Євген Клопотенко