Голубці
Інгредієнти:
- 1 качан капусти
- 200 г рису
- 300 г грибів (печериці чи інші)
- 200 г цибулі ріпчастої
Інгредієнти для соусу:
- 150 г моркви
- 150 г цибулі ріпчастої
- 100-120 г томатної пасти
- Сіль, перець
Приготування:
- Рис промити та відварити.
- Нарізати гриби та цибулю
- Розігріти пательню, обсмажити цибулю та додати гриби. Все разом обсмажити до готовності.
- Додати в пательню готовий рис, сіль та перець. Начинка готова!
- Відварити капустину до м'якості.
- Соус: нарізати цибулю напівкільцями та натерти моркву на тертці, обсмажити.
- Викласти на лист капусти начинку та скрутити голубець.
- Бульйон, у якому варилась капуста, процідити та додати томатну пасту, за необхідності посолити.
- Викласти листям капусти дно каструлі, в якій варитимуться голубці (щоб не пригорало) та викласти голубці.
- Зверху викласти цибулю з морквою та залити бульйоном.
- Накрити кришкою та готувати на повільному вогні близько години.