Порції: 2

Домашні бургери (повний рецепт)

Булочки:

  • просіяне борошно - 175 г
  • вода - 65 г
  • олія - 30 г
  • перемелене насіння льону - 1,5 ч.л.
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • куркума для кольору (небагато)

Змішати всі інгредієнти в блендері. Все —  тісто готове за 2 хвилини й тепер воно не липнутиме до рук, коли ви його будете домішувати! Зліпити дві булочки та запекти в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин. 

Котлетки:

  • відварений нут - 1 скл.
  • морква - 1 шт.
  • невелика цибуля - 1 шт.
  • буряк - половинка невеликого
  • часник - 1 зубчик
  • борошно - 3 ст.л.
  • крохмаль - 1 ст.л. (можна не додавати, якщо тісто вже має необхідну консистенцію)
  • сіль, перець, базилік і копчена паприка


Можна використати панірувальні сухарі або борошно середнього/грубого мелення для того, щоб на котлетах утворилась скоринка при смажені. Котлет виходить 2-4 штуки, залежно від розміру. Можна лишити суміш у холодильнику на 1-3 дні, а потім смажити при нагоді.

Начинка:

Булочку змастити кетчупом, додати шпинат чи листя салату, котлету (спершу можна полити її соєвим соусом), фіолетову цибулю, помідор. Можете додатки скибочку стиглого авокадо, веганський сир, мариновані огірки чи інші додатки до смаку. Також можете приготувати гарнір — запечені скибочки картоплі чи овочевий салат.

Подавати та насолоджуватися!
 

 

© Plant-Based Challenge 2023

contact@uaplantbased.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!